Cases en kennis

Museummarketing deelt met regelmaat kennis en cases  in online marketing. Laat je inspireren! 

Google Grants Case

Case: Google Grants

Museamarketing ondersteunt de Koepel van Attracties & Musea met hun online marketing en realiseert 30% van het online verkeer. Lees over deze succesvolle online marketing case in de vrijetijdssector. 

Directeur Erik van den Dungen Oorlogsmuseum Overloon

Hoe bouwt het Oorlogsmuseum aan de resultaten?

Directeur Erik van den Dungen bouwt stap voor stap aan betere resultaten; met als buitenboordmotor Museamarketing. Lees over de marketing van het Oorlogsmuseum.

wat is museum marketing

Alles over Museummarketing

Marketing is er in vele vormen en maten voor vele sectoren. Museummarketing richt zich op de culturele sector en de musea in het bijzonder. Je leest alles over in ons blog wat is museummarketing

Microsoft Grants voor non-profit instellingen

Black Friday en Green Friday: kansen voor musea

Wat is Microsoft voor non-profits en wat zijn Microsoft Grants? Hoe weet je of je hiervoor in aanmerking komt en hoe vraag je Microsoft voor non-profits aan? Ontdek alles wat je weten moet over Microsoft voor non-profits.

Black Friday of Green Friday musea

Black Friday en Green Friday: kansen voor musea

Black Friday: wereldwijd worden producten en diensten met forse korting aangeboden. Is Black Friday ook een kans om meer mensen een museumbezoek te laten beleven? Daar wordt iedereen rijker van. De laatste jaren is ook Green Friday in opkomst. Wat is het verschil precies? Ga jij met je museum voor Black of Green Friday?

wordt Google Analytics verboden?

Wordt Google Analytics verboden?

De laatste tijd is het steeds vaker in het nieuws: wordt Google Analytics binnenkort verboden? Ook krijgen we deze vraag meer en meer van onze klanten. Daarom zetten we het even op een rijtje wat er speelt, en welke stappen je nu al kunt nemen.

Google Partners Musea marketing

Werk samen met een Google Partner

Museamarketing zorgt ervoor als Google Partner dat ook jij kan profiteren van de expertise en voordelen. Museamarketing is Google Partner en expert in Google Ads. Je weet dat je bij ons goed zit voor alles wat te maken heeft met Google advertenties voor je museum of VZW.

review Museamarketing

Museumdoelgroepen en passie voor de ruimte

Interview met Militza Kuipers over de marketingaanpak van een museum gelegen in een prachtig natuurgebied. Ze vertelt onder meer over de museum-doelgroepen van Kattevennen-Cosmodrome en het creëren van passie voor de ruimte

Uitdagingen van een nieuwe Museumdirecteur

Museamarketing ondersteunt Museum de Bastei met online campagnes zoals Google Search, Google Grants en Google Display en de zoektocht naar landelijke actiecampagnes. In dit interview vertelt de kersverse directeur  onder meer over de uitdagingen voor het museum in Corona tijd. Lees het interview over Museum De Bastei.

NL