Case: Succes met Google Grants

Museamarketing realiseert 30% van online verkeer voor Riebedebie

Museamarketing ondersteunt de Koepel van Attracties & Musea sinds 2019 met hun online marketing in de vorm van de Google Grants. Middels Google Grants richten we campagnes in op de Google zoekmachine.

Opdracht

De uitdaging voor Museamarketing is om optimaal gebruik te maken van Google Ad Grants,  op een wijze dat er maximaal rendement uit de campagnes komt en het juiste verkeer naar de website wordt geleid.

Google Grants succes case

Riebedebie: hét Eropuit platform in Vlaanderen & Brussel

Onder de merknaam “Riebedebie” voert de Koepel van Attracties & Musea een sterke promotie voor de sector. Riebedebie.be inspireert om er elke dag op uit te trekken naar de leukste attracties en meest boeiende musea in Vlaanderen en Brussel. Riebedebie vertegenwoordigt als enige in Vlaanderen en Brussel maar liefst 1000 musea, water- en thema-attracties, natuur- en recreatiedomeinen, pret- en dierenparken, belevingscentra en erfgoedsites. Museamarketing beheert sinds 2019 Google Ad Grants voor Riebedebie.

 

Aanpak

Museamarketing realiseert en beheert doeltreffende Google Ad Grants campagnes. Aan de basis ligt telkens een uitgebreide zoekwoord/ kansenanalyse.

We sleutelen maandelijks aan advertenties, zoekwoorden, biedingen en advertentie-extensies. We houden contact met de klant over wat er in de campagnes en daarbuiten verbeterd kan worden, zodat we het beste uit het advertentiebudget halen.

Periodiek versturen we een rapportage over de prestaties van de campagnes en we geven gevraagd en ongevraagd advies over websiteverbeteringen.

Resultaten

In periodes zien we een toename van 50% van het verkeer en gemiddeld over de jaren een toename van 30%. We realiseren een hoge CTR van meer dan 15%, zien verhoogde conversies via Ad Grants (hoger dan via organisch) wat duidt op betrokken en kwalitatief goed verkeer.

Dit aantal wisten we te consolideren voorafgaand, tijdens en na coronapandemie. De focus ligt nu op het verhogen van het aantal hoogwaardige  conversies en start van campagnes in diverse nieuwe talen.

Museummarketing logo

Museamarketing is Google Grants specialist

Meer weten over museummarketing? Museamarketing is specialist in Google Grants. Wij verbeteren de online vindbaarheid van de Leisure en Cultuur sector.

Neem vrijblijvend contact met ons op en til je marketing naar een hoger niveau.

NL