sea en seo voor cultuur

Google Display voor cultuur en musea

Museamarketing is specialist in Google Display campagnes voor musea en cultuur.

We adviseren doorgaans Google Display tijdelijk in te zetten rondom exposities, evenementen en vakantieperiodes. Dit als een uitstekende aanvulling op veelal doorlopende Google Search / Grants campagnes.

Google Display – wat is dat?

Het Google Display netwerk is een verzameling van websites, video’s en apps waarin jouw Google advertenties kunnen worden weergegeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Nu.nl, Buienradar, Eropuit websites, videokanalen op YouTube, et cetera. Google weet waar de doelgroep zich bevindt.

In het Display Netwerk gebruiken we specifieke targeting om jullie museumadvertentie te laten zien aan bepaalde doelgroepen. Zoals bijvoorbeeld: ouders met kinderen in basisschoolleeftijd, mensen die “in de markt zijn” voor sightseeing en toerisme, mensen met een bepaalde interesse, mensen op bepaalde locaties, enzovoort.

In de video en de gif zie je diverse voorbeelden van Display campagnes voor Kasteel Valkenburg, het Oorlogsmuseum Overloon en Museum De Bastei in Nijmegen.

Opvallen en doelgroep bereiken

Voordat we van start gaan met Display campagnes inrichten bepalen we welke actie je met je boodschap teweeg wilt brengen. Daarna kijken we naar de advertentie-inhoud en vragen we om een mooie set foto’s en logo.

De advertentie opmaak door een vormgever kan maar is niet niet nodig. De advertenties worden direct in alle benodigde formaten flexibel samengesteld via Google Display.

Doelgroep Google Display

De kracht van Display is dat we heel gericht de doelgroep kunnen afbakenen. Wil je mannen en of vrouwen bereiken, in een bepaalde leeftijd, met of zonder kinderen? In jouw regio of heel specifiek een kleine straal rondom jouw instelling of juist op een andere plaats?

Als strategie is Google Display een goede aanvulling op Google Search of Grants campagnes. We vertellen je er graag meer over. Hier plan je zelf een vrijblijvende belafspraak in.

 

NL