Team Musea marketing

Microsoft Grants voor non-profits

Microsoft Grants zijn een geweldige manier voor non-profitorganisaties, zoals je museum of VZW, om toegang te krijgen tot gratis producten en diensten van Microsoft. Met deze subsidies hebben non-profitorganisaties toegang tot de nieuwste technologie op een budgetvriendelijke manier. Onder deze beurs vallen een hele reeks aan tools en technologieën die je niet enkel ondersteunen met advertenties zoals bij Google Grants, maar die je organisatie ook efficiënter en gestroomlijnder maken. Zo win jij tijd en bespaar je heel wat kosten.

Ontdek alles wat je moet weten over Microsoft Grants dankzij Museamarketing.

Een grotere online zichtbaarheid raakt vele doelgroepen: van scholen, gezinnen, historisch geïnteresseerden tot investeerders. Musea Marketing zorgt er samen met jou voor dat je museum online aanwezig is en nog beter vindbaar is. Dit onder meer door diensten als (online) strategiebepaling en inzet van SEO, SEA. Door het benutten van Google Grants helpen we je museum zelfs op een budgetvriendelijke manier. Lees er alles over hieronder.

Team Musea marketing

Wat zijn Microsoft Grants?

Wat houden die Grants nu eigenlijk in? Microsoft Grants is een initiatief dat non-profitorganisaties voorziet van gratis Microsoftproducten, -diensten en -oplossingen om hen te helpen hun missie te verwezenlijken. Denk aan producten en diensten zoals Office 365, Windows Enterprise, Dynamics 365, Power Platform, Azure en andere cloud-gebaseerde oplossingen. Met deze grants of subsidies hebben non-profitorganisaties gratis toegang tot deze nieuwste technologieën en tools.

Bovendien biedt Microsoft Advertising een maandelijkse subsidie aan van $ 3.000 om advertenties te plaatsen op haar eigen digitale zoekmachines waaronder Bing, Yahoo, AOL, outlook.com, MSN en Microsoft Edge. Dit is gelijkaardig aan de Google Grants die Google aanbiedt voor het maken en plaatsen van advertenties op haar platform.

Microsoft Advertising

Hoewel Microsoft Advertising minder populair is dan de variant van Google, kan het toch waardevol zijn voor vzw’s en musea. Microsoft Advertising is erg gelijkaardig aan het platform van de concurrent. Microsoft Ads (voorheen Bing Ads) is een online advertentieplatform waarmee bedrijven en organisaties advertenties kunnen aanmaken en beheren in de zoekmachines van Microsoft. Deze zoekmachines zijn Bing, MSN, AOL, outlook.com en Yahoo! Search. Met Microsoft Ads kun je, net zoals bij andere ads-aanbieders, je advertenties instellen voor specifieke doelgroepen, prestaties bijhouden en campagnes direct aanpassen. Daarnaast zijn er ook tools waarmee organisaties hun campagnes kunnen optimaliseren, zoals biedoptimalisatie en geautomatiseerde regels.

We adviseren echter wel het maandelijkse bedrag van $ 3.000 zo goed en volledig mogelijk te gebruiken. Microsoft houdt in de gaten hoeveel jij van dat bedrag spendeert. Verbruik je continu minder dan $ 3.000 dan kan het goed zijn dat het Amerikaanse bedrijf je budget verlaagt. Spendeer je het volledige bedrag, dan zou het wel eens goed kunnen dat je budget zelfs omhoog gaat. Museamarketing helpt je met het goed besteden van je Microsoft Grant. We zorgen ervoor dat je de juiste A/B-tests instelt op verschillende advertentiegroepen en campagnetypen. Verder gebruiken we onze expertise en ervaring om efficiënt te werk te gaan en geen geld te verspillen.

Microsoft voor non profits

Microsoftproducten en grants

Microsoft Grants zijn beschikbaar voor een reeks producten en diensten, waaronder Office 365, Windows Enterprise, Dynamics 365, Power Platform, Azure en andere cloud-gebaseerde oplossingen. Naast budget voor Microsoft Advertising, krijg je deze producten en diensten er gratis of met korting bij. Pakketten zoals Office 365 en Teams zijn niet goedkoop voor organisaties, zeker niet wanneer je pakket toegankelijk dient te zijn voor heel wat gebruikers.

Verhoog efficiëntie

Je krijgt dankzij Microsoft Grants steeds toegang tot de laatste versie van Office 365. Dat betekent dat je de nieuwste updates van programma’s zoals Word, PowerPoint en Excel steeds tot je beschikking hebt. Dat geldt niet enkel voor jou maar voor het volledige team van je museum of VZW. Verder, kunnen programma’s zoals Dynamics 365 en Power Platform organisaties helpen hun efficiëntie te verhogen door taken als klantenservice, facturatie en rapportage te automatiseren. Azure kan je organisatie helpen geld te besparen door cloudopslag en computermiddelen aan te bieden tegen lagere kosten dan traditionele datacenters en –opslagplaatsen.

Werk beter samen

De producten en diensten die beschikbaar zijn via Microsoft Grants maken je werknemers niet alleen efficiënter maar ze helpen ze ook beter samen te werken. Samenwerkingstools zoals Office 365, SharePoint en Teams vergemakkelijken communicatie en het simultaan werken aan eenzelfde project. Met deze tools kunnen teams verbonden blijven en overal samenwerken, met real-time updates en gedeelde documenten. Daarnaast kunnen Dynamics 365 en Power Platform teams helpen processen te stroomlijnen, de communicatie te verbeteren en taken te automatiseren om het team nog productiever te maken. Azure zorgt ervoor dat je altijd en overal toegang hebt tot gegevens en je deze kunt delen.

Komt mijn organisatie in aanmerking voor Microsoft Grants?

Microsoft Grants zijn beschikbaar voor organisaties zonder winstoogmerk, waaronder onderwijsinstellingen, musea en andere liefdadigheidsinstellingen. Om in aanmerking te komen voor een subsidie moet een organisatie:

– geregistreerd staan bij de juiste overheidsinstanties in Nederland of België
– een actieve non-profit status hebben
– een duidelijke behoefte aantonen voor de producten en diensten die zij aanvragen

Als openbaar museum, met inbegrip van openbare of particuliere instellingen die openstaan voor het publiek en die materiële voorwerpen bewaren en tentoonstellen met het oog op cultuurbehoud, onderwijs of esthetisch genot kom je in aanmerking voor een Microsoft Grant. Let op, op het internet lees je vaak dat deze beurs enkel in de Verenigde Staten van Amerika te verkrijgen is. Dat is niet zo. Ook in Nederland en België heb je recht op deze grant.

Microsoft grants voor musea

Wie kan er gebruik van maken van de Microsoft Grant?

Non-profit kortingen en subsidies zijn toegestaan voor specifieke werknemers en vrijwilligers binnen je organisatie. Dit betekent dat iedereen die voor je museum of VZW werkt in aanmerking komt. Non-profit begunstigden, donateurs en leden komen niet in aanmerking voor deze aanbiedingen.

Afhankelijk van de werknemersstatus en de rol in de VZW is er een verschil tussen de beschikbare aanbiedingen. Je hebt subsidies en kortingen.

– Subsidies zijn toegekende licenties die alleen toegestaan zijn voor betaalde werknemers en onbetaald uitvoerend personeel. Er zijn gebruikerslimieten van toepassing, deze kunnen variëren per land. Bovendien wordt van organisaties verwacht dat zij regelmatig ongebruikte toegekende licenties uit hun abonnement verwijderen. Microsoft controleert regelmatig of je de regels naleeft.

– Kortingen op licenties zijn toegestaan voor al het personeel, inclusief vrijwilligers en tijdelijk personeel van de organisatie. Organisaties hebben toegang tot kortingen op commerciële cloudaanbiedingen en sommige andere aanbiedingen. Kortingen variëren per product en hoeveelheid.

Heb je vragen wie nu juist toegang mag hebben tot wat? Museamarketing helpt je en geeft advies over welke programma’s interessant zijn voor je museum of VZW.

Bing Ad Grants voor goede doelen

Meld je organisatie aan voor Microsoft Grants

Om Microsoft Grants aan te vragen, moet je je organisatie eerst registreren. Van zodra je organisatie is geregistreerd, bekijkt en evalueert Microsoft je registratie. Vervolgens kun je de beschikbare subsidies bekijken en de aanvraag invullen. Tijdens de aanvraagprocedure dien je informatie te verstrekken over je museum of VZW. Denk aan informatie zoals de missie van de organisatie, de behoeften en hoe je de ontvangen Microsoft-producten wilt gebruiken. Museamarketing doet deze aanvraag voor jou. Jij geeft ons team de nodige info en wij zorgen ervoor dat alle administratie tijdig en nauwkeurig in orde wordt gebracht.

Wat zijn de voordelen van Microsoft Grants?

Het belangrijkste voordeel van Microsoft voor non-profits is de gratis toegang tot krachtige Microsoftproducten en -diensten die veel non-profitorganisaties zich anders niet zouden kunnen veroorloven. Met deze producten en diensten kun je tijd en geld besparen, efficiënter werken, beter samenwerken en toegang krijgen tot de nieuwste technologie om hun werk succesvoller te maken.

Meer nog, Microsoft Grants biedt organisaties ook technische ondersteuning en training aan om hen te helpen de ontvangen Microsoftproducten optimaal te gebruiken.

Met Microsoft Grants ga jij:
– Het bewustzijn en de betrokkenheid bij je museum of missie vergroten. Dat doe je door dat je alleen betaalt wanneer iemand op je advertentie klikt. Je hebt dus een veel groter marketingbudget.
– Nieuwe donateurs en vrijwilligers aantrekken. Door efficiënt en professioneel te werken ga je nieuwe donateurs en supporters aantrekken en ook behouden.
– Sneller resultaten behalen. Je stuurt meer en beter verkeer naar je website dat ook effectief converteert.

Museamarketing ondersteunt je om het onderste uit de kan te halen wanneer jij aan de slag gaat met Microsoft Grants. Zo geef je je museum of VZW de boost die het nodig heeft.

Microsoft voor non-profit instellingen
museamarketing logo inspring

Het importeren van Microsoft Ads

Een ander enorm voordeel van Microsoft Grants voor Microsoft Ads is dat je er heel wat tijd mee kan besparen. Microsoft Ads heeft namelijk een importoptie waarmee je advertenties die je op andere platforms maakte gemakkelijk kunt importeren. Denk aan platformen zoals Google Ads en Facebook Ads. Het is heel erg handig om je best scorende ads van het ene platform gemakkelijk en snel te kunnen converteren in het andere. Ook zo bespaar je geld en tijd dankzij Microsoft Grants.

Rob van Dijck Museamarketing

Registreer je nu en geef je museum een boost

Microsoft grants zijn zeker een meerwaarde voor je organisatie of museum. Door de Microsoftproducten en –advertenties in te zetten bespaar je, zoals eerder aangegeven, zeeën van tijd en geld. Doe je dat slim, dan geef je een echte boost aan je stichting of VZW. Museamarketing ondersteunt je bij het volledige aanvraagproces en optimaliseert je gebruik van $ 3.000 die jij binnenkort van Microsoft krijgt.

Contacteer ons vandaag nog en geniet slim van onze expertise!

NL