Virtuele tour laten maken

Wil je een virtuele tour laten maken? Zo’n virtuele rondleiding is uitermate geschikt om je museum of attractie in de picture te zetten. Museamarketing realiseert virtuele tours voor musea, culturele instellingen en de leisure sector.

Wat is een Virtuele Tour en waarom is het belangrijk?

Een virtuele tour is een digitale reis door jouw museum of attractie, waardoor bezoekers online kunnen genieten van alles wat je te bieden hebt. Het gaat verder dan statische afbeeldingen of video’s en biedt een interactieve en meeslepende ervaring. Bezoekers kunnen door de gangen dwalen, kunstwerken van dichtbij bekijken, details ontdekken en zelfs de sfeer van jouw museum ervaren, allemaal vanuit het comfort van hun eigen huis.

Waarom is dit zo belangrijk? Omdat het de toegankelijkheid van jouw museum vergroot. Het opent de deuren voor mensen over de hele wereld die misschien niet fysiek naar jouw locatie kunnen komen, maar wel geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. Het vergroot je zichtbaarheid, trekt nieuw publiek aan en versterkt de betrokkenheid van je bestaande bezoekers. Bovendien speelt het in op de groeiende vraag naar online ervaringen.

 

Betaalbare en professionele virtuele tours

In de snel veranderende wereld van marketing en communicatie voor musea, is de digitale transformatie van cruciaal belang om te blijven concurreren en boeiende ervaringen te bieden aan een breed publiek. Museamarketing begrijpt de unieke uitdagingen waarmee musea te maken hebben. Daarom hebben we een oplossing ontwikkeld die perfect is afgestemd op jouw behoeften: betaalbare en professionele virtuele tours.

Betaalbaarheid: onze belofte

Bij Museamarketing begrijpen we dat budgetten bij musea vaak beperkt zijn. Daarom hebben we onze virtuele tours ontworpen met betaalbaarheid in gedachten. We willen dat elke instelling, groot of klein, de voordelen van deze technologie kan benutten. Ons team van experts staat klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces. Van het vastleggen van hoogwaardige 360-gradenbeelden tot het ontwerpen van een naadloze en boeiende tourinterface, we zorgen ervoor dat jouw museum online straalt. We werken nauw samen met jou om jouw visie te begrijpen en ervoor te zorgen dat je tevreden bent met het eindresultaat.

 

 

“De mooie virtuele tour zorgt ervoor dat de Ridderzaal &
middeleeuwse kapel van de Kasteelruïne mooi in beeld zijn gebracht.
Iedereen krijgt nu digitaal een goed beeld van het mooie stuk erfgoed dat Valkenburg rijk is.”
Angelique van Kan – Kasteelruïne Valkenburg

Voordelen van een Virtuele Tour

Een vraag die we vaak horen van klanten is: “geven we met een virtuele tour niet vooraf alles weg? Bezoeken potentiële gasten ons nog wanneer ze een en ander al gezien hebben in een 360 graden tour?” Het antwoord is: “ja ze komen zeker”. Het blijkt dat een virtuele rondgang gasten kietelt om juist te komen. Mensen blijven langer op de website hangen en zijn benieuwd om het in het echt te zien. Bovendien vinden veel mensen het fijn te weten wat ze kunnen verwachten. Een Virtuele Tour biedt vele voordelen. We zetten er een aantal op een rijtje:

1. Online toegankelijkheid
Bereik een wereldwijd publiek en trek bezoekers aan die anders wellicht nooit jouw museum zouden hebben bezocht.

2. Interactieve ervaring
Laat bezoekers de vrijheid om te verkennen en interactie te hebben met de tentoonstellingen alsof ze er echt zijn.

3. Immersieve beleving
Breng de sfeer van jouw museum tot leven met realistische 360-gradenbeelden en gedetailleerde beschrijvingen.

4. Verhoogde betrokkenheid
Hou je publiek geïnteresseerd en betrokken bij jouw museum, zelfs als ze niet persoonlijk aanwezig zijn.

5. Marketingmogelijkheden
Gebruik de virtuele tour als een krachtig marketinginstrument om bezoekers te trekken en fondsen te werven.

Wat kost een virtuele tour?

We begrijpen dat elk museum uniek is, en daarom passen we onze diensten aan om aan jouw budget en doelstellingen te voldoen. De investering voor een virtuele tour is heel betaalbaar en bovendien schaalbaar. Van een eenvoudige virtuele tour tot een zeer omvangrijke interactieve tour.

Onze prijsstelling is flexibel en afgestemd op jouw specifieke behoeften. Hoe meer 360-gradenfoto’s je wilt maken, hoe voordeliger het wordt per foto. 

Bovendien plaatsen wij de panoramische foto’s gratis voor je door op Google Maps. Dit versterkt je online zichtbaarheid en vertoont dan ook via je Google Bedrijfsprofiel.

 

Bereid je Museum voor op de Toekomst 

Museamarketing staat klaar om jouw museum digitaal te ontsluiten en helpt je een breder publiek te bereiken.

Samen creëren we een boeiende en toegankelijke ervaring voor jouw publiek, waar ze ook zijn. Neem vrijblijvend contact met ons op per email of telefoon 0031-(0)622723736.

Bovendien bieden we – tijdelijk – gratis Drone opnames bij het maken van een Virtuele Tour.

We horen graag van je.

NL